Bommen i Muskeviken

Många undrar varför bommen i Muskeviken är låst?

 

Anledningen till detta är att området runt Muskeviken och Slipen arrenderas och förvaltas av Marstrands Segelsällskap. Detta innebär att MSS står för alla kostnader som behövs för att underhålla området.

Vi vill att så många som möjligt ska ha tillgång till sjösättning i vår anläggning så därför har alla MSS-medlemmar tillgång till området.

För 250kr (enskilt medlemskap) eller 450kr (familjemedlemskap) så får man obegränsad tillgång till sjösättning av alla typer av båtar under ett kalendeår. Det tycker vi är ett väldigt humant pris för att få så mycket sjösättning och vattentillgång. Kanske ca 2 fikor ungefär...

Vi hoppas naturligtvis på DITT stöd och att du blir medlem hos MSS.

Vandalism (t ex avklippning av lås etc) kommer att polisanmälas. Kostnaderna för detta kommer i möjligaste mån påföras förövaren.

MSS hoppas dock att vi alla värnar om området tillsammans på ett bra sätt och att vandalismen upphör. På så sätt kan MSS bättre underhålla området vilket gagnar alla.

Övriga möjligheter

Vill man inte stödja MSS verksmahet (seglingen, Barn & ungdomsverksamheten i Marstrand etc) så finns det alternativa lösningar.

Det är gratis att sjösätta vid Rökan (precis vid brofästet) alternativt vid Mittsund. Ett annat alternativ är Nordöhamnen där sjösättning kostar 60kr/gång.