Seglarskola sommaren 2024

Under somrarna arrangerar Marstrands Segelsällskap seglarskola för barn och ungdomar. Seglarskolan uppfyller Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola.

Vill du lära dig om segling och sjövett, och ha roligt under tiden?
Då är du välkommen att anmäla dig till MSS Seglarskola!

 

"Hej,

Vi har under veckan undfägnats med många glada historier om bad, tävlingar, segling och goda luncher från barnbarnet. All heder åt MSS i allmänhet och förstås de engagerade ledarna i synnerhet.

Hälsningar Oscar”

 

“Jag vill bara att du skall veta att min dotter älskar seglarskolan med Anton, Märtha och Fredrik så mycket att jag nu bokat in henne för att segla också nästa vecka. Jag hoppas detta är ok och att de nya ledarna hinner få en uppdatering av Anton att min dotter seglat och ser fram emot nästa vecka.

Med vänlig hälsning Cissi”

 

Marstrands Segelsällskap erbjuder seglarskolekurser under 2024 för dig som är född 2015 eller äldre, samt med en övre åldersgräns på 15 år. Du skall även kunna simma minst 200 meter och vara medlem i klubben.

Seglarskolan genomförs och följer Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola. Instruktörerna har genomgått SSFs rekommenderade utbildningar.

 

Kursutbud under 2024

Barn och ungdomar födda 2015 och äldre, upp till 15 år:

Seglarskola; Optimistjolle, Feva och C55
Varje kurs omfattar 5 dagar mellan kl. 09.00 - 16.00. Här följer de datum som gäller för våra kurser:

Vecka 24/25      13,14,17,18 och 19 juni

Vecka 26           24-28 juni

Vecka 28           8-12 juli

Vecka 29           15-19 juli

Vecka 30           22-26 juli

 

Vi tillämpar "först till kvarn"-principen vid antagning till kurserna.

Vi gör ingen skillnad på nybörjarkurs eller fortsättningskurs i anmälan. Indelning baserat på ålder och erfarenhet kommer ske vid kursstart. Innan kursstart kommer ytterligare skriftlig information att erhållas.

 

Pris och anmälan

Priset för fem dagars seglarskola är 2500 SEK. Anmälan öppnar 15 mars. Förutom deltagande i seglarskolan ingår lunch, eftermiddagsfika, tillgång till olika jollar samt vid behov lån av MSS seglarkläder och/eller flytväst. För deltagande krävs även medlemskap i Marstrands Segelsällskap.

Anmälan och betalning till MSS seglarskola görs här: SportAdmin

För att försäkring skall gälla för ert barn när de är med på seglarskolan är det ett krav att man även är medlem i MSS. Medlemskap betalas här: SportAdmin

 

Genomförande

Observera att MSS kan inte garantera segling alla fem dagar på kursen utan det styrs av vädret. Om vädret är dåligt så kommer vi hålla till inne i våra lokaler med anpassad undervisning eller alternativ aktivitet utomhus.
Beslut om segling kan genomföras eller ej beslutas av MSS säkerhetsansvarig.

 

Kontakt för seglarskolan är

Jon Hofmann och Bosse Tingbäck  

E-post: seglarskolan@marstrandsss.se

 

Förvänta dig några dagars svarstid på mail