Seglarskola sommaren 2022

Under somrarna arrangerar Marstrands Segelsällskap seglarskola för barn och ungdomar. Seglarskolan uppfyller Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola.

Vill du lära dig om segling och sjövett, och ha roligt under tiden?
Då är du välkommen att anmäla dig till MSS Seglarskola!

 

"Hej,

Våra barn på 8 & 10 år gick på MSS seglarskola under vecka 29. Vi vill uttrycka vår tacksamhet och förmedla barnens entusiasm för hur dagarna upplevdes tillsammans med ledare och kamrater. Med en positiv och föredömlig attityd hos Tilda, Olof & Co. fick barnen lära sig grundläggande kunskaper om både segling och sjövett vilket parades med lek på ett relevant och ansvarsfullt vis. Att just blanda lek och segling uppmuntrar till att vilja lära sig mer istället för att tvinga ut alla på havet oavsett väder. Det var ett väl avvägt pedagogiskt förhållningssätt och en klok agenda som gör att vi kommer rekommendera seglarskolan till alla vi känner och anmäla oss för ännu en vecka nästa år!

Vänligen,

Christoffer"

 

Marstrands Segelsällskap erbjuder seglarskolekurser under 2022 för dig som är född 2013 eller äldre, samt med en övre åldersgräns på 15 år. Du skall även kunna simma minst 200 meter och vara medlem i klubben.

Seglarskolan genomförs och följer Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola. Instruktörerna har genomgått SSFs

 

Kursutbud under 2022

Barn och ungdomar födda 2013 och äldre, upp till 15 år:

Seglarskola; Optimistjolle, Feva och C55
Varje kurs omfattar 5 dagar* mellan kl. 09.00 - 16.00. Kurserna genomförs v. 25*, 26, 28, 29, 30 samt 31. V.31 kommer bli en kappseglingsvecka. 

Vi gör ingen skillnad på nybörjarkurs eller fortsättningskurs i anmälan. Indelning baserat på ålder och erfarenhet kommer ske vid kursstart.

Innan kursstart kommer ytterligare skriftlig information att erhållas.

* V 25 omfattas endast av 4 dagar.

 

Pris och anmälan

Priset för fem dagars seglarskola är 1.950 SEK (veckan 25 = 1.560 kr). Förutom deltagande i seglarskolan ingår lunch, eftermiddagsfika, tillgång till olika jollar samt vid behov lån av MSS seglarkläder och/eller flytväst. För deltagande krävs även medlemskap i Marstrands Segelsällskap.

Anmälan och betalning till MSS seglarskola görs här: SportAdmin

För att försäkring skall gälla för ert barn när de är med på seglarskolan är det ett krav att man även är medlem i MSS. Medlemskap betalas här: SportAdmin

 

Genomförande

Observera att MSS kan inte garantera segling alla fem dagar på kursen utan det styrs av vädret. Om vädret är dåligt så kommer vi hålla till inne i våra lokaler med anpassad undervisning eller alternativ aktivitet utomhus.
Beslut om segling kan genomföras eller ej beslutas av MSS säkerhetsansvarig.

 

Kontakt för seglarskolan är

xxx (återkommer inom kort)

E-post: seglarskolan@marstrandsss.se

 

Förvänta dig några dagars svarstid på mail