Seglarskola sommaren 2020

Under somrarna arrangerar Marstrands Segelsällskap seglarskola för barn och ungdomar. Seglarskolan uppfyller Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola.

Vill du lära dig om segling och sjövett, och ha roligt under tiden?
Då är du välkommen att anmäla dig till MSS Seglarskola!

 

"Hej,

Våra barn på 8 & 10 år gick på MSS seglarskola under vecka 29. Vi vill uttrycka vår tacksamhet och förmedla barnens entusiasm för hur dagarna upplevdes tillsammans med ledare och kamrater. Med en positiv och föredömlig attityd hos Tilda, Olof & Co. fick barnen lära sig grundläggande kunskaper om både segling och sjövett vilket parades med lek på ett relevant och ansvarsfullt vis. Att just blanda lek och segling uppmuntrar till att vilja lära sig mer istället för att tvinga ut alla på havet oavsett väder. Det var ett väl avvägt pedagogiskt förhållningssätt och en klok agenda som gör att vi kommer rekommendera seglarskolan till alla vi känner och anmäla oss för ännu en vecka nästa år!

Vänligen,

Christoffer"

 

Marstrands Segelsällskap erbjuder seglarskolekurser under 2020 för dig som är född 2011 eller äldre, samt med en övre åldersgräns på 15 år. Du skall även kunna simma minst 200 meter och vara medlem i klubben.

Seglarskolan genomförs och följer Svenska Seglarförbundets kriterier för SSF Seglarskola. Instruktörerna har genomgått SSFs

 

Kursutbud under 2020

Barn och ungdomar födda 2011 och äldre, upp till 15 år:

Seglarskola; Optimistjolle, Feva och C55
Varje kurs omfattar 5 dagar mellan kl. 09.00 - 16.00. När i tiden de olika kurserna genomförs framgår här.

Vi gör ingen skillnad på nybörjarkurs eller fortsättningskurs i anmälan. Indelning baserat på ålder och erfarenhet kommer ske vid kursstart.

Innan kursstart kommer ytterligare skriftlig information att erhållas.

 

Pris och anmälan

Priset för fem dagars seglarskola är från 1.750-1.950 SEK. Förutom deltagande i seglarskolan ingår lunch, eftermiddagsfika, tillgång till olika jollar samt vid behov lån av MSS seglarkläder och/eller flytväst. För deltagande krävs även medlemskap i Marstrands Segelsällskap.

Anmälan och betalning till MSS seglarskola görs genom MSS webshop.

För att försäkring skall gälla för ert barn när de är med på seglarskolan är det ett krav att man även är medlem i MSS. Medlemskap betalas via MSS webshop.

MSS webshop, hittar Ni via följande länk: www.mss-shop.se

 

Genomförande

Observera att MSS kan inte garantera segling alla fem dagar på kursen utan det styrs av vädret. Om vädret är dåligt så kommer vi hålla till inne i våra lokaler med anpassad undervisning eller alternativ aktivitet utomhus.
Beslut om segling kan genomföras eller ej beslutas av MSS säkerhetsansvarig.

 

Kontakt för seglarskolan är

Matilda Spårman

E-post: seglarskolan@marstrandsss.se

 

Förvänta dig några dagars svarstid på mail