Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under Optimist för havets andra turnésommar besöktes flera stora evenemang där projektets plastimister, jollarna byggda av plastskräp har kunnat provseglas.
 
Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete av Sailarena, vår digitala plattform för segling för att göra det enklare för både seglare och arrangörer. Här får du en sammanfattning av de senaste förbättringarna.
 
Det finns fortfarande några av Optimist för havets aktivitetsboxar kvar. Den innehåller kunskap, tips och verktyg hur ni kan jobba i klubben för att öka medvetenheten hos medlemmarna om marint skräp.
 
Det blev både guld och silver för Sverige när för-OS avslutades. Ingen vind gjorde att medaljseglingarna uteblev och onsdagens ställning blev slutresultat - med Jesper Stålheim som vinnare i Laser och Anton och Fredrik silvermedaljörer i 470.
 
Svensk Segling vill vara tillgänglig för alla. En idrott som är öppen, utvecklande och som kan leda ett livslångt intresse för segling. En nyckel för att lyckas med det är utbildning.
 
Äventyrlig segling är hetare än någonsin och när Archipelago Raid startar idag för 19:e gången är den fulltecknad. 30 tvåmansteam kappseglar i snabba 18 fots trimaraner under fyra dar bland grynnor och skär i Stockholms skärgård.
 
I helgen är det dags för tredje omgången av Allsvenskan Segling som nu drar igång efter sommaruppehållet. Örnsköldsvik förbereder sig för en kappseglingsfest där frågan bland annat är om uppstickaren Hunnebo ska behålla sin ledning.
 
Med endast finalseglingarna kvar av för-OS har både Jesper Stålheim och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström guldläge. I onsdagens två race var Anton/Fredrik tvåa och etta – och ligger tvåa i totalen. Jesper tappade något, men leder fortfarande.
 
I årets Tjörn Runt blev hemmasonen Magnus Lindvall totalsegrare i sin 606:a och bemästrade den hårda, byiga vinden bäst. I fredagens distanssegling Lilla Tjörn Runt segrade Victor Isdahl, Hjuvik på 1 timme 21 minuter och 46 sekunder.
 
Jesper Stålheim behåller ledning i Laser-klassen i för-OS i japanska Enoshima – trots att han diskvalificerades i tisdagens första segling.
 
Estland, Tyskland och Danmark dominerade EM i havskappsegling som avslutades i Oxelösund i helgen, men det blev två svenska europamästare i amatörklassen, Team Pro4u i klass C och Karukera i klass B.
 
För-OS i japanska Enoshima är igång och de svenska seglarna visar att de blir att räkna med i Tokyo-OS 2020. Jesper Stålheim leder i Laser och i 470 är Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på tredjeplats. Jesper hade serien 2-3-2 på måndagen.
 
KSSS tog en hedersam femteplats när finalen av Sailing Champions League 2019 avgjordes på söndagen i schweiziska S:t Moritz. Men trots att ingen svensk någonsin gjort ett bättre resultat i finalen var Björn Hansen en besviken skeppare.
 
Expresserna firande 40-års jubileum med en fullspäckad seglarvecka i Båstad där SM var höjdpunkten och veteranen Michael Collbergs fenomenala besättning var svårslagna.
 
10-14 juli genomförde Sällskapet Seglare med Synnedsättning sitt årliga läger för synskadade på Almåsa Havshotell i Haninge. 20 synskadade och 3 dövblinda fick utveckla sina seglingsfärdigheter allt ifrån att rigga båtarna till att styra själva.
 

Sponsorer

 

 

 

 

Postadress:
Marstrands SS - Segling
Box 21
44219 Marstrand

Kontakt:
Tel: 0708138445
E-post: kontakta@marstrandsss.se

Se all info